Jučerašnjim utrkama 1. kola započela je i treća uzastopna sezona Koranske lige, sportsko-rekreacijske atletske priredbe u organizaciji Atletskog kluba KA TIM. Točnije, a što je novost ovogodišnje priredbe, otpočela je Proljetna Koranska liga, dok će u kolovozu i rujnu uslijediti nastavak, Jesenska Koranska liga.

I već na prvom ovogodišnjem okupljanju oboren je rekord broja sudionika i sudionica po jednom kolu Koranske lige; bilo je ukupno 131 startno mjesto, od čega u dječjim utrkama 32, a u utrkama na 2,5 i na 5 kilometara čak 99. Među trkačicama i trkačima na 2,5 i na 5 kilometara bilo je 40-ak polaznica i polaznika 1. KA TIM-ove škole trčanja.

Kod dječjih utrka najviše je trkačica i trkača i ove godine bilo među predškolkama (14) i predškolcima (8), koji su trčali na 60 metara. U utrkama učenika 1. i 2. razreda na 300 metara sudjelovalo je 8 natjecatelja, a u utrkama učenica istoga uzrasta 6 natjecateljica. Samo dvije trkačice na 300 metara nadmetale su se kod djevojčica 3. i 4. razreda, dok se njihovih vršnjaka na istoj dionici utrkivalo četvero.

Utrka na 2500 metara okupila je 16 trkača i 36 trkačica, dok je dvostruko dužu stazu istrčao 31 natjecatelj i 16 natjecateljica.

Ukupni pobjednici utrka 1. kola su:

2500 m – trkači: Mario Vengust

2500 m – trkačice: Irina Vidiček – Ljubojević

5000 m – trkači: Srđan Puškarić

5000 m – trkačice: Gabrijela Šalković

60 m – predškolci: Matej Mrgan

60 m – predškolke: Helena Tek

300 m – učenici 1. i 2. raz.: Jakov Perinac

300 m – učenice 1. i 2. raz.: Vita Andrić

300 m – učenici 3. i 4. raz.: Petar Fičko

300 m – učenice 3. i 4. raz.: Katja Joha

Ovdje možete pogledati NESLUŽBENE plasmane i rezultate 1. kola Koranske lige za DJECU i ODRASLE.

Opsežna FOTOGALERIJA (foto: AK KA TIM)!

Vrijeme za trčanje jučer navečer išlo je “na noge” trkačicama i trkačima; što se temperature tiče bilo je ugodno, uz vlagu nešto manje, a najvažnije je da je izbjegnuta kiša koju je grmljavina u daljini uporno najavljivala.

Valja još jednom istaknuti da Koranska liga nije samo natjecanje, premda se sudinici i sudionice zdušno trude da istrče najbrže što mogu. Oni koji u trčanju već imaju “profi” staž nedvojbeno su prvi u igri za medalje, no uvijek im očekivanja mogu pomrsiti neki novi talentirani trkači i trkačice, bez obzira na godine i iskustvo. Koranska liga okuplja i podosta trkača i trkačica rekreativaca, što je ove godine posebice slučaj jer su joj se pridružili polaznici i polaznice Škole trčanja AK KA TIM-a. Lijepo je bilo vidjeti trenere i trenerice Škole trčanja (Denisa Veić, Mirko Dragojević, Goran Stanojević …) kako podršku pojedinim polaznicama i polaznicima škole tijekom utrke stavljaju ispred osobnog plasmana i rezultata. Istu vrlinu iskazali su i pojedini sudionici i sudionice utrka, koji su umjesto “jurnjave” ka cilju zastali i hrabrili iscrpljene ili malodušne.

Naposljetku, u Koranskoj ligi pobjednici su – svi. I svatko na svoj način. Neki su najbolji u sportskom smislu, drugi već samim time što su se odlučili sudjelovati. Neki su pobjednici jer unose duh poštenog nadmetanja, drugi jer pronose dobro raspoloženje, treći …

Uglavnom, čestitke pripadaju svima. A već sutra, u subotu 4. lipnja, je 2. kolo ovogodišnje Proljetne Koranske lige; prijave kreću od 9 sati, dječje utrke od 9:30, a utrke na 2,5 i na 5 kilometara od 10 sati. Prijave i start svih utrka su na atletskom stadionu uz Foginovo kupalište. Pozvani su svi ljubitelji trčanja, druženja u prirodi i zdravog života.

2 Replies to “Rekordan broj trkačica i trkača na 1. kolu Koranske lige”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *