Svako ko počne trčati ima neki svoj osobni cilj. Kilaža, zabava, druženje, poboljšanje funkcionalnih ili motoričkih sposobnosti ili….. Ka tim škola trčanja ima razne priče raznih trkačica ali sve priče ma koliko bile osobne ipak se svode na jednan cilj- zadovoljstvo koje trčanje pruža.

Sanja Grgas:

ODLUČI, TRČI, UŽIVAJ

I tako barem nekoliko puta tjedno odjenem tajice, navučem tenisice i otrčim koji krug oko kvarta. Kada sam prije nešto više od dvije godine krenula trčati zaista nisam mislila da će me to toliko zaokupiti. Ne u smislu da više nemam vremena živjeti, jer trčanje je gotovo postalo sav moj interes, već tako da će mi to toliko prirasti srcu.

I Tako sam od jedne obične žene s ciljem da skinem koju kilu i steknem malo kondicije doslovce zarazila trčanjem. Nisam ja ništa super brza, ali da imam više energije to su činjenice. Nisam ja baš niti “cvjetić” više visibaba ( to je Sanja rekla-ja se ne bi složila), no dosta se dobro nosim sa svojim godinama. I tako sam se odjednom našla u vrtlogu trkačke atmosfere.

Oduševila me humanitarna strana mnogih utrka u Zagrebu. I najćešće sam pucala na te “humanitarke” jer uvijek sam mogla reči: Ma nisam uopće išla na rezultat. No rezultati su ipak stizali- s 5km na Cenera- i to Cenera u mom Karlovcu. nakon otrčanog Cenera apetiti su porasli – želje su narasle do polumaratona. Želje velike (21km) i znala sam da neću moći sama. Sjetila sam se KA TIM-a. Nazvala Anu i rekla da želim trčati. I krenula sam. Postala sam članica KA TIM-a. Nakon svake utrke osjećala sam ponos , neku energiju želju da pokušam više, brže, jače. Silno sam se veselila svakom treningu koje je Ana slagala i počela se prijavljivati na one utrke u kojima je “bitan” rezultat. Trening, upornost, odricanja pa i moje godine sve mi se i dalje “motalo” po glavi. da li ću moći? I tako trening za treningom, utrka za utrkom, sve više osoba viđam, pa se krenemo pozdravljati, kratko razgovarati i sve češće družiti. Pa to je sjajno! Bilježila sam utrke koje želim otrčati, i onda obolim od zaraznog natjecateljskog duha. To Vam se zove i trkačka karma.

I tako sam se definitivno zarazila trčanjem, a moja trenerica Ana me zarazila upalom mišića jer već postižem osobne rekorde na tjednoj bazi pretrčanih kilometara. Tako Vam ja trčim i vrtim se u krug – rekordi, problemi, sreća, ponos, uspjeh….

Ako nikad niste pokušali nešto učiniti što Vas veseli probajte trčati! Ja sam probala i sretna sam!

Odluči, trči i uživaj!

One Reply to “Sanja”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *