Mladi atletičari zaslužuju bolje uvjete za trening!

Dok god u kojekakvim savezima sjede osobe za koje je atletika nedohodovna i nepotrebna grana sporta ne možemo ići naprijed. Svaka mlada osoba koja trenira bilo koji sport ulaganje je u budućnost- to je dohodak! Zašto to ponovno pišem? Potaknuo me članak na internetu – a naročito ovaj dio:

Nadzorni odbor HAS-a je još u svibnju podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv odgovornih osoba HAS-a zbog nezakonitog postupanja ili izbjegavanja zakonom propisanog postupanja.

‘Time su proizveli financijsku štetu HAS-u i moguće sebi ili drugima omogućili prisvajanje nepripadajuće materijalne koristi,’ stoji u objašnjenju Nadzornog odbora o čemu su danas izvješteni i članovi Skupštine. Prema financijskom izvješću za 2014, godinu HAS je ostvario prihode od 9,74 milijuna kuna, a novo vodstvo Saveza posebno brinu nepodmirene obveza od 1,35 milijuna kuna.

Možda da su imali na raspolaganju veći dio novaca možda bi i više bili dužni? Možda uopće ne bi bili dužni?

Odavno smo svi izgubili kriterije. Pa ne možemo ući u ulaganja za koja nemamo pokrića. Evo npr. “Cener”. Mogli smo ga organizirati i prije 10 godina, ali tada bi svjesno ušli u veliki minus. Da bi ipak organizirali jedino moguće atletsko natjecanje organizirali smo utrku “Crtom bojišnice” koja ne iziskuje tolika davanja (signalizacija, šatori, novčane nagrade trkačima – iako oni to stvarno i zaslužuju, …). Ali sa 0 kuna koja smo imali i imamo,  nismo mogli  ući u tako zahtjevan projekt kao što je “Cener”, i onda reči: “Klub je u minusu 20000 kn”. Pa ko bi to podmirio? Ne znam kako se neki to usude?

U osmom mjesecu kreće ponovno Koranska liga. Od DM-a smo dobili ženske majice tako da će 10 najboljih natjecateljica na 2,5 km i na 5 km moći dobiti majicu. Za djecu sam dobila samo veličinu 7-8 tako da će dječaci i djevojčice 1 i 2 razreda dobiti majice – prvih 5.

Ima jedna novina: Predškolci će na svakom sljedećem kolu kada uđu u cilj dobiti  simboličnu nagradu.

Nastavljamo sa treningom i to na “Čavleku” u 19,30.

Trenerica

 

 

 

 

One Reply to “Svašta”

  1. previše uhljeba, premalo razumjevanja..to je nekako povezano… i ne samo u sportu već u svim granama.. jadna li smo država…goli i bosi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *