Dobar dan!
Utrka u Krašiću će se održati SAMO na 24 km. Za djecu neće biti natjecanja -tako mi je rekla ravnateljica O.Š. Na moj upit: A zašto djeca ne trče? Odgovor: Pre mali broj djece se prijavio prošle godine.
Možda da ih se motivira , možda da ih se bolje pripremi tijekom godine za tu utrku, možda….
Atletika je zahtjevna grana sporta i svaka atletska disciplina zahtjeva pripremu kako bi se postigli željeni rezultati. Od kada sam bila dijete najgora stvar meni i ostalim učenicima bili su krosevi. Zašto? Dužina staze koju treba pretrčati je od 400m (za prve razrede) pa naviše -do 2000m-srednje škole.Tijekom školske godine djeca ne rade ništa na poboljšanju funkcionalnih i motoričkih sposobnosti i onda -kros! Pa oni doslovno “ispuste dušu” na tim krosevima.
Svake godine naš klub ima akciju od 1-2 mjeseca gdje djeca mogu naučiti osnove atletike, gdje se mogu pripremiti-poboljšati funkcionalne sposobnosti i to besplatno. Jako mali je odaziv djece. Roditelji nemaju volje, motiva ili vremena dovesti djecu na stadion. Šteta!
Žalosno je da na nekim natjecanjima npr. Velika Gorica, kros Sportskih novosti , dođe u svakoj kategoriji od 100-300 djeca, a negdje niti 10. Roditelji probudite se! Vaše dijete treba se kretati, družiti, zabaviti se…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *