Mlada atletičarka KA TIM-a Vita Andrić ostvarila je svoj najveći dosadašnji uspjeh osvajanjem brončane medalje u  skoku u dalj na finalnom natjecanju Erste Plave lige za učenice 4. razreda, održanom jučer na stadionu “Mladost” u Zagrebu. Drugim riječima, Vita je treća u Hrvatskoj!

Naime, Erste Plava liga je natjecanje koje se brojem sudionika i još više njihovom kvalitetom može smatrati neslužbenim Prvenstvom Hrvatske u atletici na otvorenom za učenice i učenike od 3. do 6. razreda.

Vita Andrić uspjeh je upotpunila i izvrsnim četvrtim mjestom u utrci na 300 metara. Ili, kao što je slikovito primijetila trenerica Ana Guštin Dragojević koja je savjetovala i hrabrila KA TIM-ov dvojac na jučerašnjem natjecanju: “Vita je jako dobro trčala na 300 metara i pobjedila za prsa u svojoj skupini, ali to joj je bilo dovoljno “samo” za 4. mjesto.”.

Također je iznijela i točno zapažanje za nastup Noe Majetića: “Noa je hrabro nastupio, borio se, ali je imao neke probleme zbog kojih nije mogao doskočiti i dotrčati do boljih rezultata.”. Noa je u natjecanju učenika 5. razreda bio vrlo dobar u skoku u dalj, dok u utrci na 300 metara nakon ponavljanja starta nije uspio uhvatiti dobar ritam.

Noa je zauzeo 5. mjesto u skoku u dalj te 7. mjesto u utrci na 300 metara. Naposljetku je sudjelovao u svečanom mimohodu na otvaranju 67. memorijala Borisa Hanžekovića, u društvu brojnih svjetskih atletskih velikana.

I Vita Noa zaslužuju pohvalu na borbenosti i dobrim rezultatima, a pohvalu zaslužuje i skupina njihovih karlovačkih navijača!

U finale Erste Plave lige plasirao se još jedan mladi KA TIM-ovac, učenik 4. razreda Jakov Perinac, koji je trebao nastupiti također u iste dvije discipline kao i Vita i Noa. No na žalost, nekoliko dana prije natjecanja slomio je stopalo. Šteta za ovog talentiranog dječaka koji bi bez sumnje u Zagrebu bio u najužem krugu favorita za postolje.

Jakovu želimo uspješan i što brži oporavak i povratak na atletske staze!

Goran Majetić

One Reply to “Vita Andrić brončana u finalu Erste Plave lige!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *