Član Atletskog kluba KA-TIM Noa Majetić (2006.) ostvario je zapažene rezultate na Prvenstvu Hrvatske u višebojima, koje je jučer i danas održano na stadionu “Mladost” u Zagrebu. Trenerica Ana Guštin Dragojević dala mu je prigodu da se okuša u zahtjevom petoboju, natječući se prvoga dana u utrci na 60 metara, skoku u dalj i bacanju vortexa, a drugoga dana u utrkama na 80 metara s preponama i 600 metara.

Natjecao se u izuzetno jakoj konkurenciji s još 12 mlađih kadeta (2005. i 2006. godište), i to s godinu dana starijim mladićima i tek jednim atletičarem svojeg godišta. Dobivenu priliku vrlo dobro je iskoristio, naročito u prve tri discipline u kojima je bio odličan. Najprije je istrčao osobni rekord na 60 metara (10. mjesto), s vremenom 8,78 sekundi (uz vjetar u prsa). Potom je, također protivno smjeru vjetra, sva tri puta skočio u dalj duže od ranijeg rekorda, a najduže vrijednih 4,62 metara (9. mjesto). Subotu je okončao rekordnim bacanjem vortexa (6. mjesto), uz sva tri hica preko 40 metara, od kojih je najduži mjerio 40,56 metara.

U nedjelju je natjecanje otvorio skromnijom utrkom na 80 metara s preponama (12. mjesto), uz vrijeme od 16:81 sekundi. No, to mu je bila i prva uopće istrčana utrka preko prepona.Ta disciplina traži i te kako dobru tehniku, koja se ne stječe preko noći, ali i visoku koncentraciju. Nedostatak iskustva, a uslijed toga i pojačana trema, odrazili su se i kod trčanja na 600 metara (8. mjesto), no ipak vrijeme ulaska u cilj od 1,53:52 minute bilo je prilično dobro, a plasman u toj disciplini još bolji.

Ukupno gledavši, 11. mjesto u petoboju, uz svih pet osobnih rekorda,  ali i dragocjeno za stjecanje natjecateljskog samopouzdanja i iskustva.

Goran

Fotografije: AK KA-TIM

One Reply to “Zapažen nastup Noe Majetića na Prvenstvu Hrvatske u atletskom petoboju”

  1. Noa daje sve od sebe na treninzima i utrkama. Nadam se da će uskoro imati i bolje uvjete za trening.Bravo Noa!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *